Prima zi de caniculă în județ a făcut şi prima victimă, la Budești

Judeţul Călăraşi se află sub incidenţa Codului galben de caniculă. Temperaturile maxime au depăşit ieri 35 de grade Celsius, iar pentru astăzi meteorologii anunţă 37 de grade.

 

Prima zi de caniculă a făcut şi prima victimă în judeţ. Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost solicitat marţi, 7 iulie, în oraşul Budeşti pentru a acorda îngrijiri medicale unui copil cu insolaţie. Directorul medical al SAJ Călăraşi susţine că din cele aproximativ 200 de solicitări, înregistrate în ultimele 48 de ore, una singură a fost cauzată de vremea caniculară. Autorităţile au luat deja primele măsuri anti-caniculă, în judeţ fiind amenajate trei puncte de prim-ajutor, dotate cu aer condiţionat şi apă rece, două în municipiul Călăraşi şi unul la Olteniţa, în sala mare a primăriei.

foto: google images

foto: google images

 

Pentru a trece uşor peste această perioadă cu temperaturi ridicate, medicii recomandă evitarea expunerii la soare, în special între orele 11.00 şi 18.00, purtarea îmbrăcăminţii uşoare de vară din fibre naturale şi culori cât mai deschise, consumul de lichide şi o alimentaţie bazată în mare parte pe fructe şi legume.

sursa: radio voces campi