Rezultatele unui proiect de succes derulat prin Programul ERASMUS+ „CHANGE YOUR LIFE2!”

erasmuslogo

Asociatia I.R.I.S din Oltenita in parteneriat cu Asociatia Genç Yaklaşım Derneği din Izmit,Turcia implementeaza  prin programul ERASMUS+  schimbul de tineri “Change your life2!”.

Activitatile proiectului au avut loc in Moeciu de Jos,Judetul Brasov,in perioada 1-10 iulie 2015.

Patruzeci de tineri apartinand celor doua organizatii indrumati de 4 leaderi de grup au invatat lucruri noi despre importanta sportului pentru prevenirea diabetului,si-au imbunatatit abilitatile de comunicare in limba engleza,abilitatile de lucru in echipa precum si abilitatile fizice.Acestia au descoperit lucruri noi despre cultura partenerilor si au legat prietenii care, este posibil sa se concretizeze in viitoare proiecte cu tinerii din propriile comunitati locale.

DSC_0359

Timp de 10 zile participantii au pregatit si prezentat o multime de jocuri de cunoastere,de energizare si de includere,au realizat workshopuri pe tema proiectului,desene,scurte scenete,povestiri despre persoane diabetice,drumetii montane,au jucat volei  si au prezentat partenerilor informatii si obiecte traditionale prin intermediul carora si-au promovat propria cultura nationala.

O activitate speciala pe care acestia au pregatit-o a fost un flashmob in fata Castelului Bran prin intermediul caruia au atras atentia numerosilor turisti care se aflau in zona de importanta miscarii in prevenirea si ameliorarea simptomelor diabetului.

Proiectul a reprezentat o experienta de neuitat iar tinerii implicati si-au manifestat dorinta de a se implica in viitoarele proiecte ale celor doua asociatii.

 

“Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie [comunicare] reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila  pentru utilizarea informatiei pe care o contine.”

change life