Oltenița / Pacienți rămași fără medic de familie și fără fișe medicale

De la 1 iulie, câteva sute de pacienți nu mai pot beneficia de servicii medicale, asta după ce medicului generalist Mihail Podosu a decis să părăsească cabinetul medical situat în strada 22 decembrie, numărul 115.

Deși plecarea în străinătate a medicului Podosu a fost anunțată în prealabil, nu mulți dintre pacienți s-au grăbit să-și ridice fișele medicale de la cabinet. După plecarea medicului, câțiva medici din raza municipiului Olteniţa ofereau consultații pacienților, prin rotație, până când a fost găsit un înlocuitor permanent: un medic de familie din București. Noul medic a frecventat o perioadă cabinetul medical, dar a renunțat să mai treacă prin Oltenița Veche din motive necunoscute. În perioada cât a oferit servicii medicale, medicul de familie a schimbat iala și astfel pacienții au rămas fără medic și cu fișele medicale încuiate.

photo 2 (1)

Cazul a ajuns în atenția reprezentanților primăriei, după ce pacienții au semnalat situația cu care se confruntă. Problema a fost discutată în ultima ședință de consiliu, urmând ca reprezentanții Primăriei să formeze o comisie împreună cu care să demareze demersurile necesare pentru recuperarea fișelor medicale.

Până la rezolvarea situației, pacienții sunt singurii care au de suferit. În caz de nevoie, aceștia fie se prezintă la urgențe în cadrul spitalului, fie obțin îndrumare medicală de la alți medici. De departe cei mai supărați sunt pacienții diagnosticați cu boli cronice.