Radu Oncescu, cel mai citit blogger oltenițean/ interviu VIDEO

„Student. Voluntar. Băiatul cu muzica din reclame”, așa se recomandă Radu Oncescu pe blogul personal, la rubrica „Despre mine”.

r

Radu Oncescu, Webstock 2013

Deși a terminat facultatea de Chimie, Radu Oncescu este pasionat de social media și comunicare online. Are deja o vechime de cinci ani în blogging și este de departe cel mai activ și vizualizat blogger oltenițean. Scrie despre aproape orice, cu precădere despre social media, campanii de comunicare ale multinaționalelor din România și străinătate, evenimente culturale, cărți și muzică.

Din ianuarie 2014, Radu a început să posteze cu regularitate muzică din reclame, proiect care i-a adus mulți vizitatori din țară și din străinătate. Feedback-ul pozitiv din statistici l-a determinat să meargă direct la sursă, iar din vara anului trecut a început o colaborare cu casa de producție Blue Island Productions care continuă și astăzi. Radu se bucură de exclusivitate: primește și distribuie muzica din reclame difuzate în România, lucru care îi aduce mult trafic. În prezent, în jur de 10 000 de persoane îi vizitează blogul lunar, însă acest număr reprezintă rezultatul constanței cu care postează.

În mediul offline, Radu este aproape nelipsit de la evenimente dedicate blogosferei și marketingului online și se mândrește cu cele 22 de ecusoane personalizate pe care le-a strâns până acum.

Primește zilnic comunicate de presă de la agenții de publicitate și chiar reprezentanți ai companiilor multinaționale și a stabilit deja colaborări cu câteva entități culturale precum Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă al României (din 2013) și Galeriile Artmark (din 2014)..

În 2013, bloggerul oltenițean a fost distins cu de către Muzeul Național de Istorie a României pentru sprijinul constant oferit muzeului în demersurile sale de promovare a evenimentelor organizate.

Puțini știu că atunci când nu postează sau share-uiește, Radu scrie poezie, în română și în engleză.