Se caută 3 voluntari pentru campania de sterilizare din 23 august

Asociația oltenițeană ASICO, cu sprijinul financiar oferit de fundațiile Anne Christine Dexter (Marea Britanie), Help Hinden Roemenie-Olanda și RAR din Statele Unite, a anunțat că va demara o campanie de sterilizare gratuită a 150 de câini și pisici de pe raza municipiului Oltenița.

cainele asfaltului

Procesul de sterilizare se desfășoară pe parcursul a trei zile, așa încât primii oltenițeni își vor aduce patrupedele la cabinetul veterinar din strada Pescarilor, nr. 29 A pentru sterilizare și microcipare gratuită, duminică, 23 august.

De sterilizarea celor 50 animale se vor ocupa 5 medici veterinari din București, însă pentru ca procesul să se deruleze mai rapid, asociația ASICO a anunțat că mai are nevoie de încă trei voluntari care să ajute la întocmirea documentelor necesare pentru microcipare și să ofere asistență patrupedelor după intervenția chirurgicală. Doritorii își pot anunța intenția printr-un e-mail la adresa anamariagrecu9@yahoo.com.

Următoarele 2 sesiuni de sterilizare vor avea loc în luna septembrie, urmând ca data exactă să fie fixată. Proprietarii, atât din Oltenița, cât și din localitățile limitrofe, își pot înscrie deja animalele pentru sterilizarea din luna septembrie, apelând numărul de telefon 0720612079 și comunicând numele, numărul de telefon și numărul de animale cu care doresc să se prezinte la cabinet.

Persoanele care se vor prezenta pe 23 august la veterinar sunt rugate să se programeze în prealabil, pentru a evita situațiile neplăcute și a ușura procesul.

De la 1 ianuarie 2016 microciparea câinilor și pisicilor va fi obligatorie. În viitor se vor mai desfășura astfel de campanii, anunță asociația oltenițeană.