Surle și trâmbițe pe stadion, la meciul dintre CSM Oltenița și Înainte Modelu

Nu doar bâlciul a fost atracția zilei de sâmbătă, 29 august, ci și partida disputată de CSM Oltenița cu Înainte Modelu a atras aproape 2000 de oltenițeni, veniți să-și susțină echipa la derby-ul din seria a II-a.

olteniteanul 1

Meciul a fost unul „frumos cu multe faze, iar CSM a jucat binișor”, așa apreciază unul dintre suporteri. Duelul de sâmbătă a avut multe momente de tensiune și numeroase ocazii la ambele porți, însă în timpul celor peste 90 de minute nu au lipsit faulturile și degajările care au depășit limitele terenului și chiar ale tribunelor.

olteniteanul 2

În prima repriză, în minutul 10, out-ul executat de unul dintre modeleni a fost transformat de gazde în primul gol al meciului. Bucuria oltenițenilor a durat până în minutul 23, când Înainte Modelu reușește să egaleze scorul, cu un șut aproape de bară, care nu a ratat însă plasa porții CSM. După egalare, oaspeții au prins curaj în forțele proprii, intensificând atacurile la poarta oltenițenilor, iar în urma indicațiilor antrenorului Jose Valeriu Petrescu, jucătorii au înclinat scorul în favoarea lor, astfel că la minutul 39, înscriseseră deja 3 goluri. Scorul de 3 la 1 a rămas neschimbat până la finalul primei reprize.

Dacă prima repriză a fost dominată de oaspeți, iar meciul s-a desfășurat mai mult în careul gazdelor, reușind să-i deznădăjduiască atât pe jucătorii CSM, cât și pe suporteri, lucrurile s-au mai echilibrat în a doua jumătate a meciului: când gazdele erau conduse cu 4 la 1, înscrierea celui de-al doilea gol al CSM a declanșat în tribune ovații frenetice. Suporterii echipei oltenițene au fost în delir, iar liderii galeriei Suflarea Mărășești au revenit la sentimente mai bune și i-au încurajat pe jucători scandând „Luptați și câștigați”. Ca răsplată, fotbaliștii oltenițeni au reușit să înscrie cel de-al treilea gol al lor în mai puțin de 5 minute. Suporterii au așteptat cu sufletul la gură un gol care să egaleze scorul, în timpul loviturii libere din careul oaspeților, însă Înaintașii au respins mingea, care a ajuns în brațele portarului lor fără mare efort.

Experiența jucătorilor de la Modelu s-a reflectat în scorul de la finalul meciului, astfel că deși conduceau cu un gol (4-3), iar șansele gazdelor să egaleze în cele câteva minute de joc rămase erau minime, aceștia s-au îndârjit și au încercat să-și asigure victoria prin atacuri la poarta CSM.

Deși gazdele au irosit șanse de egalare, fie șutând deasupra porții, fie trimițând mingea direct în brațele portarului Modelu, de departe prestația portarului CSM, care deși a reușit să apere poarta de câteva degajări periculoase ale adversarilor, i-a înfuriat pe suporterii oltenițeni.

olteniteanul 3

Tot timpul jocului, cei doi antrenori au dat indicații de pe marginea terenului, culminând cu momentul de la finalul meciului în care arbitrul l-a mustrat pe antrenorul echipei Modelu pentru că s-a apropiat prea mult de teren, amenințând și devenind violent. Înainte de egalare, acesta le-a reproșat fotbaliștilor săi că sunt „lenți în central” și că „niciunul n-a atins mingea de 3 ori”. Petrescu a părăsit terenul înainte cu câteva minute de fluierul de final de meci.

Evenimentul s-a soldat cu câteva accidentări, mai grave fiind cele din repriza a doua. Atunci doi jucători ai CSM-ului au primit cartonașe galbene, unul dintre aceștia a încercat să ridice de la sol un jucător accidentat de la echipa adversă, lucru care l-a făcut pe arbitru să reacționeze, acordându-i oltenițeanului cartonașul galben. Pe final de meci, arbitrul a acordat cel de-al doilea cartonaș galben unui fotbalist de la CSM Oltenița, care a încercat să împiedice un jucător să se apropie de poartă. Însă nu doar jucătorii au fost vulnerabili, ci și portarul de la Modelu a avut de suferit, necesitând îngrijiri medicale în urma unei apărări mai dificile.

olteniteanul 4
În etapa a doua, echipa antrenată de Virgil Bogatu va juca în deplasare, contra celor de la Metaloglobus.

Pe stadion au fost prezenți primarii celor două localități.

Comentarii

  1. […] Click aici pentru continuarea articolului! […]

  2. ady spune:

    esti incredibil de incompetenta…. habar nu ai sa faci un rezumat!!!