VIDEO/ Curs gratuit de inițiere în fotografie la Oltenița

Joi și vineri după amiază, pasionații de fotografie au participat la workshop-ul de inițiere susținut de Mihai Paraschiv la sediul Dunăre.EDU. Preț de câteva ore, copii, adolescenți și adulți au studiat regulile de bază ale fotografiei, și au primit sfaturi pe care le puteau aplica, indiferent de experiență sau aparatul de fotografiat pe care-l dețin.

IMG_2420

În prima seară, cursului s-a încheiat cu câteva exerciții de „light painting”, prin care tinerii fotografi au învățat cum să folosească lumina într-un mod creativ, cu ajutorul setărilor de expunere. De asemenea, acest exercițiu a fost un bun prilej pentru ca Mihai să le explice învățăceilor setările pentru fotografia de noapte.

11904719_1038648609487049_831401461079044640_n

Light painting. Foto: Paul Niculiță

În cea de-a doua zi, cursanții au parcurs modulul dedicat fotografiei de portret, un tip de fotografie aparent facil, însă care presupune crearea unei sinergii între fotograf și model. Astfel ei au experimentat fotografia în „mediul subiectului”, la realizarea căreia au folosit umbrele de difuzie și de reflexie. Sfaturile și exemplele nu au lipsit nici din cadrul ultimei zile de workshop, căci Mihai a le-a vorbit discipolilor despre cele mai frecvente greșeli și a ilustrat teoria cu multe exemple relevante, din arhiva personală și nu numai.

11227502_1038648946153682_6275418448081775864_n

Light painting. Foto: Paul Niculiță

La finalul serii, sediul Dunăre.EDU arăta ca un studio foto în toată regula, în care participanții au fost pe rând fotografi și modele, adică au fotografiat și, respectiv, pozat, având la dispoziție atât echipamente foto profesionale, cât și accesorii ușor de procurat sau chiar confecționat.

Participarea a fost gratuită, iar doritorii s-au înscris printr-un e-mail în care au răspuns la întrebarea „Ce înseamnă fotografia pentru mine”.

Mihai Paraschiv face parte din echipa Olteniteanul Media. Pasiunea lui pentru fotografie a fost declanșată la vârsta de 18 ani, când a primit primul său aparat foto, un Fujifilm S4200, pe care l-a schimbat la scurt timp pe un aparat semi-profesional. De atunci a strâns o colecție impresionantă de echipamente foto profesionale, de la obiective și camere până la recuzita de studio. Mihai face în mare parte fotografie profesională de eveniment și portret, însă își dorește să mai experimenteze și alte tipuri.

Fotograful oltenițean plănuiește încă o astfel de întâlnire în luna septembrie, când cromatica de toamnă suscită fantezia fotografilor mai mult ca oricând.