VIDEO / Licitație pentru magazinul de la Grupul Nicolae Bălcesu|Metrul pătrat mai scump ca la mall

Marți, 18 august, începând cu orele 12:00, conducerea Grupului Școlar Nicolae Bălcescu din Oltenița a organizat licitația publică pentru ocuparea unui spațiu comercial situat în incinta localului C al unității școlare.

La licitație au participat SC EMMA HARTE SRL, Ion Adina, PFA, și Tocilă M. Mihaela, întreprindere individuală. Prețul minim de pornire a fost de 3 euro/mp/lună, cu un prag de 10%.

licitatie

Reprezentanții liceului spun că aceasta este a cincea licitație pe care o organizează pentru spațiul comercial din incinta liceului, aceasta din pricina sumelor nesustenabile la care se ajunge în cadrul licitațiilor.

Dacă cei trei antreprenori nu au ezitat prea mult la sumele cu două zerouri, însă când s-au apropiat de pragul de 100 de euro/mp, primul dintre participanți s-a retrat. Astfel, ultima sumă licitată de reprezentanții întreprinderii individuale Tocilă M. Mihaela a fost 93 euro/mp.

În continuare bătălia s-a dat între reprezentanții SC EMMA HART SRL și PFA-ului Ion Adina. Cei din urmă retrăgându-se la scurt timp, ultima sumă propusă de aceștia fiind 103 euro/mp. Câștigătorul licitației a fost SC EMMA HART SRL, societate reprezentată la licitația de astăzi de către delegatul Cristian Robert Bobe. Suma finală adjudecată a fost de 115 euro/mp.

Conform procedurilor, firma câștigătoare trebuie să se prezinte cu suma promisă în termen de 30 de zile de la încheierea licitației pentru ca procesul să fie validat, în caz contrar, câștigătorul nu va mai avea dreptul să se prezinte la această licitație în următorii 10 ani. Contractul se va încheia pe o perioadă un an, cu posibilitate de prelungire.

Societățile Tocilă M. Mihaela și Ion Adina își vor recupera taxa reprezentând garanția participării la licitație în decursul săptămânii viitoare.

Comisia de licitație a fost compusă din profesor Becheru Elena (director/ președinte), Atănăsescu Mihaela (contabil șef/ secretar), Gatea Florica (Secretar șef/ membru), Decu Valentina (Profesor/ membru), Barbu Corina Mariana (reprezentant al Primăriei Municipiului Oltenița), Zahalaș Liviu Marian (reprezentant al Primăriei Municipiului Oltenița) și Stângaciu Ion (reprezentant al Administrației Financiare Oltenița).