Zilele Comunei Chirnogi, sărbătorite cu fast/ VIDEO

Pe 15 și 16 august, stadionul central din Chirnogi a găzduit peste 600 de persoane, nu pentru vreun meci de fotbal, ci pentru a sărbători zilele comunei.

photo 4

În cadrul sărbătorii, reprezentanții autorităților locale au amenajat pentru localnici un târg cu vânzare și un spectacol de muzică. Timp de două seri consecutive, pe scena de la Chirnogi au urcat interpreți de muzică ușoară și populară.

photo 2 (4)

Sâmbătă, locuitorii localității de peste Argeș au dansat și s-au distrat pe muzica Rechinilor din Oltenița, iar duminică după-amiaza, Steliana Sima, Crush & Alexandra Ungureanu, Florin Vasilică și ansamblul Teleorman, Danezu’ și Sorina Ceugea, Dan Helciug, Lolplaay, Violeta Constantin, Xonia și, nu în ultimul rând, Maria Dragomiroiu au destins atmosfera. Oamenii s-au distrat și au dansat până aproape de miezul nopții.

Concomitent cu spectacolul, duminică, la primăria din localitate a avut loc întâlnirea dintre consilierii locali și delegația din Tutrakan, sosită în comuna Chirnogi în virtutea relației de înfrățire a celor două localități. În cadrul ceremoniei, primarul Irinel Roman a oferit distincții atât românilor, cât și bulgarilor pentru eforturile de promovare a prieteniei transnaționale. Între cele două orașe există o relație strânsă, ca dovadă declarația primarului chirnogean de a demara proiecte împreună, pentru care intenționează să acceseze finanțare europeană. În încheierea discursului, el a declarat că între cele două localități s-a realizat un „pod sufletesc, peste Dunăre”.

Duminică seara, la locul spectacolului a sosit un echipaj al Pompierilor Smurd. Medicii au transportat la spital un bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani, aflat în stare avansată de ebrietate. Reprezentanții echipajului de prim-ajutor au declarat că starea bărbatului a fost cauzată de consumul excesiv de alcool și de dezhidratare. Spectacolul a continuat fără incidente până la miezul nopții, când s-a încheiat cu un foc de artificii.