DANCE FOR YOUR LIFE! Proiect derulat prin Programul ERASMUS+ in perioada septembrie 2015-martie 2016

erasmus
 
 
 

DANCE FOR YOUR LIFE!

 Proiect derulat prin Programul ERASMUS+

in perioada septembrie 2015-martie 2016

 

Asociatia I.R.I.S din Oltenita in parteneriat cu Asociatia Suflet Romanesc –Alma Rumana din Valencia,Spania a implementat  schimbul de tineri “Dance for your life!”.

Activitatile proiectului au avut loc in Comuna Moeciu de Jos,Judetul Brasov,in perioada 31octombrie-10 noiembrie 2015.

IMG_3557 IMG_3960

Patruzeci de tineri apartinand celor doua organizatii indrumati de patru leaderi de grup au invatat si interpretat dansuri populare romanesti,si-au imbunatatit abilitatile de comunicare in limba engleza,abilitatile de lucru in echipa precum si abilitatile fizice.Acestia au descoperit lucruri noi despre cultura partenerilor si au legat prietenii care se vor concretiza in viitoare proiecte cu tinerii din propriile comunitati locale.

Timp de 10 zile participantii au dansat Fedelesul,Sarba si Brasoveanca,au pregatit si prezentat o multime de jocuri de cunoastere,de energizare si de includere,au realizat workshopuri pe tema proiectului,desene,prezentare de costume populare,drumetii montane.In cadrul unei seri interculturale au prezentat partenerilor informatii,obiecte si mancaruri  traditionale prin intermediul carora si-au promovat propria cultura nationala.

IMG_3636 IMG_3610

“Biblioteca vie” a reprezentat o metoda noua,specifica educatiei nonformale,care a stimulat dialogul dintre tineri,le-a atras atentia asupra diversitatii si i-a ajutat sa-si elimine anumite stereotipuri si prejudecati cu care acestia se confruntau.

IMG_3751 IMG_3915 IMG_3931

Tinerii au pregatit pe parcursul intalnirii Festivalul“Dance for your life!”,spectacol la care au luat parte reprezentanti ai autoritatilor publice locale din Comuna Moeciu.

Proiectul a reprezentat o experienta de neuitat iar tinerii implicati si-au manifestat dorinta de a se implica in viitoarele proiecte ale celor doua asociatii.

 

“Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie [comunicare] reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila  pentru utilizarea informatiei pe care o contine.”