Tineri pentru VIATA / La Oltenita s-a infiintat Asociatia Voluntariat pentru Sanatate

Luni, 4 iulie, in incinta Spitalului Oltenita, in cladirea Punctului de Lucru al Ambulantei, a avut loc inaugurarea si prezentarea Asociatiei Voluntariat pentru Sanatate. La eveniment au participat, pe langa reprezentatii presei locale,  managerul Marius Manea de la Serviciul Judetean de Ambulanta, medicul de ambulanta dr. Aura Stan, membru fondator al Asociatiei si director medical la Serviciul de Ambulanta Calarasi, asistentele de ambulanta Luciana Vetreneanu si Daniela Cretu, persoane ce au adus un aport considerabil la infiintarea Asociatiei, cat si tinerii de la scolile din Oltenita, membrii activi ai ONG-ului.

DSC00005

Scopul salvarii de vieti omenesti si de a oferi primul ajutor persoanelor care prezinta probleme de sanatate ori accidentatilor constituie prioritatile celor care au format o Asociatiei Non-Profit la Oltenita.

Tinerii prezenti s-au declarat incantati de activitatile intreprinse si au spus ca isi doresc sa poata fi acolo unde semenii au nevoie de ei dar mai ales, sa poata urma o cariera in medicina.

Activitatea de voluntariat contribuie la initierea elevilor la cursurile si practica de prim-ajutor, cu primele masuri ce trebuie luate in anumite cazuri de accidente pana la venirea ambulantei.

Asociatia Voluntariat pentru Sanatate asteapta cati mai multi tineri in sanul organizatiei pentru ca acestia sa acumuleze cunostinte de prim ajutor dar si pentru a se bucura de facilitatile pe care voluntariatul le ofera.

DSC00003