Incendiu de vegetație uscată în localitatea Ulmeni. Circulația pe DN31, în pericol!

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a acţionat rapid pentru stingerea incendiului lichidând arderea în limitele găsite.

În data de 22.08.2016, ora 19.50, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat să acţioneze pe raza comunei Ulmeni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta pe un teren viran, lângă DN 31.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafață de aproximativ 2000 de metri pătrați, existând riscul ca traficul rutier pe DN 31 să fie îngreunat de fumul gros degajat de ardere.
Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 30 de minute.

foto: observator.ro | arhiva

foto: observator.ro | arhiva

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate de pe marginea drumului.

În urma incendiului nu s-au înregistrat pagube materiale.