Club Sportiv Aurelian – un O.N.G. cu proiecte multiple pentru dezvoltarea sportului oltenitean si al tinerilor

Club Sportiv Aurelian este infiintat in memoria lui Popescu Aurelian, la fix 10 ani de la  disparitia acestuia. Popescu Silviu, fiul lui „Auras” este initiatorul acestui proiect, prin care se continua activitatea Clubului Pheonix Oltenita demarata cu multi ani in urma.

Astfel, C.S. Aurelian isi propune in continuare sa pastreze organizarea si participarea la etapele nationale de scrabble, bridge (s.a.), dar demareaza si alte proiecte noi, nu numai in sportul de masa.

Primul proiect : Golden Ball League – competitii de fotbal pe terenuri cu dimensiuni reduse

In primul sezon organizat la Oltenita, competitia (campionatul) a fost format din 8 echipe, care si-au disputat duelurile pe terenul din incinta Aqua Parc Oltenita, timp de 14 saptamani.

Silviu impreuna cu Flavius Dicu si cu sprijinul domnului Doru Petcu si al lui Porumbel Fanel au reusit sa duca la bun sfarsit aceasta intrecere sportiva fara niciun fel de incidente.

Mai mult de 100 de pasionati ai fotbalului din Oltenita si localitatile vecine s-au intrecut pe teren pentru a-si invinge rivalii si pentru a castiga unul din premiile puse in joc. Din fondul de premiere (aprox. 2000 de RON) au fost oferite articole sportive primelor trei echipe, echipei fair-play, celui mai bun portar, golgeterului si celui mai bun jucator ( http://www.olteniteanul.ro/2016/07/video-foto-fotbal-golden-ball-league-oltenita-si-a-premiat-castigatorii/ ).

Incepand de Vineri, 09.09.2016, s-a auzit primul fluier pentru cel de-al doi-lea eveniment sub aceeasi marca, de aceasta data in format cupa.  12 echipe sunt repartizate in 3 grupe egale si timp de o luna si jumatate fiecare echipa va incerca sa castige grupa, sa se califice mai departe si sa triumfeze in Cupa Golden Ball League Oltenita Editia I.

Ne bucura interesul crescut al celor mai tineri pentru aceast eveniment secund de care ne ocupam. Echipe precum Arsenal Oltenita sau Viitorul Radovanu, au foarte multi tineri in componenta.

Ne gandim ca pentru urmatorul eveniment, care va avea startul in luna octombrie, sa oferim puncte in plus echipelor ce au jucatori activi cu varsta mai mica de 20 de ani, sportul in randul tinerilor trebuie incurajat, deoarece in Romania este o problema reala, prin sport ne dezvoltam atat fizic cat si psihic.”  – Silviu Popescu.

 

Proiectul al doi-lea : C.S. Aurelian a ajuns la un acord cu antrenorul Huzuneanu Razvan si Cosmin Ghita pentru a legitima copii antrenati de acestia, la Scoala de fotbal Viitorul Oltenita.

In momentul de fata aproximativ 40 de copii participa la antrenamentele tinute de Razvan si Cosmin. Unii dintre copii au inceput in urma cu mai bine de un an pregatirea, altii s-au alaturat intre timp.

Razvan a promovat examentul pentru a absolvi cursurile licentiate UEFA de antrenor pentru categoria B, din data de 29 august 2016, urmand ca la sfarsitul lunii noiembrie sa le finalizeze.

„Scopul colaborarii este atragerea fondurilor nerambursabile prin care sa se asigure toate conditiile necesare dezvoltarii acestor copii. Daca competitiile Golden Ball League se pot autofinanta, acest lucru nu este valabil si in cazul copiilor, parintii nu pot suporta costurile integral. Deocamdata avem un partener de incredere : Acerbis Romania, domnul Davide ne va ajuta cu discount-uri pentru echipamente sportive, colaboram cu firma dansului si pentru Golden Ball League si pentru noi este o colaborare buna si stabila, ceea ce nu gasesti oriunde.”  – Silviu Popescu

 

In primul rand trebuie asigurate toate elementele pentru antrenamentele specifice : mingii (de diferite marimi), veste de antrenament, jaloane, echipamentele de antrenament s.a.m.d.,  nu in cele din urma pentru dezvoltarea copiilor trebuie ca acestia sa participe la turnee pentru categoria lor de varsta. Aceste turnee presupun costuri destul de mari, deoarece includ si deplasare, masa , taxa de participare, insa speram sa gasim suficiente persoane dornice sa ajute, astfel incat sa realizam ce ne propunem pentru micutii fotbalisti.

Copiilor le place fotbalul, asteapta cu nerabdare zilele in care au programate antrenamente. Ne bucuram ca putem face ceva bun pentru ei si pentru olteniteni si speram ca aceasta colaborarea sa fie pe termen lung si un succes in ceea ce priveste dezvoltarea sportului din aceasta zona.”Huzuneanu Razvan

 

Alte proiecte

Incepand cu data de 10.09.2016, C.S. Aurelian realizeaza un parteneriat cu o alta organizatie de profil, respectiv Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Calarasi, condus de prof. Dragan Cristina membru al Biroului Federal in cadrul Federatiei Romane Sportul Pentru Toti si sectretar al filialei judetene Calarasi al Academiei Olimpice Romane.

„Oltenita in miscare” este proiectul primaverii 2017, un proiect ce va avea loc intr-un singur weekend si va concentra intreceri sportive pe mai multe discipline. Vom reveni cu mai multe detalii despre eveniment.

 

Nu este singurul parteneriat, insa pentru noi este un pas important. Cu siguranta vom reusi sa facem lucruri bune impreuna si speram sa realizam si alte parteneriate, pentru ca impreuna putem contribui la o viata activa a oltenitenilor.– Silviu Popescu

Acesta pare sa fie inceputul unui proiect ambitios, al unor oameni tineri, ce vor sa faca lucruri bune pentru orasul lor natal.

Noi ii sustinem si credem ca vor fi si alte persoane implicate in curand, le uram spor la treaba, toate cele bune si speram sa ne bucuram de cat mai multe evenimente!