Accident rutier grav pe DN 4 in apropiere de Oltenita. 18 raniti – A fost activat planul rosu de interventie | VIDEO

UPDATE: 13.12.2016, ora 12:33 – Informatii oficiale IPJ Calarasi

La data de 12 decembrie a.c., pe D.N.4, în afara loacalităţii Mitreni, judeţul Călăraşi, pe fondul efectuării unei manevre de depăşire a unui microbuz cu pasageri, un autoturism ar fi pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu acesta. Ambele autovehicule au părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.

În urma accidentului, 21 de persoane, pasageri în cele două autovehicule, au suferit vătămări corporale uşoare , fiind transportate la Spitalul Municipal Olteniţa şi la alte spitale de pe raza Municipiului Bucureşti.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii ruteri recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteza adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărescă distanţa în mers, să evite acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare pentru a nu derapa!
Alegeţi cu grijă traseul de urmat şi interesaţi-vă din timp despre starea carosabilului şi a vremii!
Respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care se află în teren pentru efectuarea de activităţi specifice de fluidizare a circulaţiei rutiere!

_________________________________________________________________________________

UPDATE: 13.12.2016, ora 12:20 – Informatii oficiale ISU Calarasi

Pompierii militari din Călărași și București au intervenit la locul accidentului cu autospeciale de descarcerare, autospeciale de transport personal și victime multiple şi șase ambulanţe SMURD, pentru a acorda primul ajutor și a transporta victimele către  unități spitalicești

 

La fața locului au fost de asemenea autospeciale, forțe și mijloace de intervenție din cadrul Poliției, Jandarmeriei, Ambulanței și de la Drumurile Naționale

 

În data de 12.12.2016, ora 22.41, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe DN 4, pe raza localității Curcani, pentru acordarea primului ajutor şi pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, în urma unui accident rutier grav, în care au fost implicate două autovehicule, un microbuz de transport persoane (înmatriculat în județul Călărași) şi un autoturism (înmatriculat în Bucureşti).

La sosirea echipajelor de intervenţie la locul accidentului, microbuzul cu 18 persoane era răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului, iar autoturismul în care aflau trei persoane, era de asemenea în afara părţii carosabile, pe celălalt sene de mers.

În urma accidentului au rezultat 21 de victime, neîncarcerate, imediat punându-se în aplicare Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Călărași, fiind totodată solicitate forțe de intervenție suplimentare din cadrul celorlalte subunități ale I.S.U. Călărași, cât și din București

Primele forțe de intervenție care au sosit la locul teribilului accident au evaluat numărul și starea victimelor, după care acestea au fost transportate la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor: Oltenița, Floreasca, Universitar, Municipal, Sf. Pantelimon și Bagadasar Arseni din Capitală.

La fața locului s-au deplasat prefectul județului Călărași – Iacob George, (Î) inpectorul șef al I.S.U. Călărași –colonel Diaconu Lucian și coordonatorul U.P.U. SMURD  Călărași– medic Viorica Gheorghiță.

dscn0352 dscn0365 dscn0383 dscn0388

După efectuarea triajului, o parte din victime au ajuns inițial la spitalul din Oltenița și ulterior au fost direcționate către spitale din București, astfel, din cele 21 de victime ale accidentului, 14 au ajuns la spitale din București, 3 au rămas în grija personalului medical din Spitalul Oltenița, iar alte patru persoane, care au primit îngrijiri medicale și care au avut traumatisme ușoare au plecat spre domiciliile lor.

Circulaţia pe DN 4 a fost întreruptă pe tronsonul Curcani – Oltenița pentru aproximativ patru ore, timp în care au acționat forțele de intervenție și s-au efectuat cercetările la fața locului de către organele abilitate.

 

 Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu
_________________________________________________________________________________

UPDATE: FOTO de la interventia pompierilor SMURD.  Martor:  Au fost  si persoane care au iesit pe picioarele lor din microbuz, dar destul de loviti.  Am vorbit cu cineva si de la impact a ramas fara dinti in gura. Un prieten abia misca piciorul, il durea foarte tare capul de la impact.” Circulatia pe DN4 a fost redeschisa .

15540384_1498753350142496_491312152_o-2 15555327_1498753266809171_2028920194_o-2

 

 

 

 

 

 

video: https://www.facebook.com/plesa.nicu.3

_________________________________________________________________________________

UPDATE: Material video DIGI 24 de la fata locului.


_________________________________________________________________________________

UPDATE: Soferului autoturismului marca BMW, implicat in accident, este un tanar de 21 de ani din comunca Nana, Calarasi. Acesta a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale. Nu sunt victime.

_________________________________________________________________________________

Accidentul a avut loc pe DN4, între Oltenita si MItreni. Au fost implicate doua autovehicule, un microbuz in care se aflau 19 de persoane si un BMW cu 4 persoane.

Mai multe echipaje de poliție, SMURD și ambulanță s-au deplasat la locul accidentului. A fost activat planul roșu de intervenție, a spus la Digi24 Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călărași,

În acest moment, toți răniții au ajuns la spital. Patru persoane au fost transportate la București, iar alte 14 – la cel mai apropiat spital.

Circulația este în continuare blocată în zonă.

 

 

 

 

 

 

 

Vom reveni cu informatii! 

acc

dsc00273

dsc00294