Cod portocaliu de viscol puternic pentru judetul Calarasi incepand din aceasta seara. Se blocheaza iar drumurile?

UPDATE: Se circula pe D.N. 3A, – Lehliu Gara – Drajna – Fetesti ( in coloana – controlat).
Se circula pe D.N. 31, Calarasi – Manastirea – Oltenita.

__________________________________________________________________________________________________________
UPDATE:
Se circula pe D.N. 41, Oltenita – Giurgiu

UPDATE, 11.01.2017 , ora 11:00: Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că a fost redeschis DN4 Bucureşti – Olteniţa, însă cu restricţie de tonaj de 7,5 tone.

__________________________________________________________________________________________________________

UPDATE, ora 22:20: Incepand cu ora 22.00, Toate D.N.-urile si D.J.-urile din Calarasi au fost inchise.
Autostrada A 2 este inchisa.

Iesire din Oltenita, DN4 , statia Petrom – FOTO: George Ivan (facebook)

__________________________________________________________________________________________________________
UPDATE: Din pricina condițiilor meteorologice nefavorabile, navigația pe Dunăre a fost suspendată, începând cu ora 12.00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin). De asemenea, ca urmare a vântului foarte puternic, porturile Constanța Nord, Constanța Sud – Agigea, Midia și Mangalia au fost închise.

Având în vedere atentionarile de vreme rea emise de meteorologi, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto – sursa: Politia Romana

___________________________________________________________________________________________________________

UPDATE: Conform prefectului George Iacob, astazi, 10.01.2017 in cadrul C.J.S.U. , a fost adoptată Hotărârea privind suspendare cursurilor in perioada 11.01.2017 – 13.01.2017.
___________________________________________________________________________________________________________

In judetul Calarasi vor fi temperaturi greu de suportat astazi. Maximele se opresc pe la minus 10 – 11 grade. Tot asa va fi si la noapte, dar se pornesc ninsorile si viscolul.

In Oltenita, gerul se mentine si pe parcursul zilei. Barometrele arata o tendinta de scadere in perioada urmatoare. Apar cativa nori si o sa avem minus 10 – 11 grade pe la amiaza. Pe seara, situatia se inrautateste. Apare un alt val de ninsori, cu vant intens si o sa se depuna strat nou de zapada.

Incepand cu ora 23:00, in noaptea de marti spre miercuri (10-11 ianuarie a.c.) si in prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie) in judetul Calarasi, temporar, viscolul va fi puternic, viteza vantului va atinge 70-80 km/ora, troienind zapada. Probabilitate destul de mare ca maine, drumurile din judet sa fie din nou inchise. Codul portocaliu de viscol este valabil pana miercuri la ora 15:00.