DANCE FOR YOUR LIFE 2! Proiect derulat prin Programul ERASMUS+ in perioada 1 ianuarie 2018- 30 iunie 2018

DANCE FOR YOUR LIFE 2!
Proiect derulat prin Programul ERASMUS+
in perioada 1 ianuarie 2018- 30 iunie 2018
Contract 2017-3-RO01-KA105-047108

       Asociatia I.R.I.S din Oltenita in parteneriat cu Asociatia Suflet Romanesc –Alma Rumana din Valencia,Spania si grupul informal de tineri Modern Youth of Greece din Piraeus,Grecia, au implementat schimbul de tineri “Dance for your life 2!”.

Activitatile proiectului au avut loc in Comuna Bran,Judetul Brasov,in perioada 1-10 aprilie 2018.

       Patruzeci si cinci de tineri apartinand celor doua organizatii si grupului informal, indrumati de sase leaderi, au invatat si interpretat dansuri populare romanesti,si-au imbunatatit abilitatile de comunicare in limba engleza,abilitatile de lucru in echipa precum si abilitatile fizice.Acestia au descoperit lucruri noi despre cultura partenerilor si au legat prietenii care se vor concretiza in viitoare proiecte cu tinerii din propriile comunitati locale.

In numarul total al participantilor la proiect au fost inclusi un numar de 30 de tineri cu oportunitati reduse.

       Timp de 10 zile tinerii au invatat si au interpretat dansuri populare din cele trei tari,au pregatit si prezentat o multime de jocuri de cunoastere,de energizare si de includere,au realizat workshopuri pe tema proiectului,desene,prezentare de costume populare,drumetii montane.In cadrul unei seri interculturale au prezentat partenerilor informatii,obiecte si mancaruri traditionale prin intermediul carora si-au promovat propria cultura nationala.

       “Biblioteca vie” a reprezentat o metoda noua,specifica educatiei nonformale,care a stimulat dialogul dintre tineri,le-a atras atentia asupra diversitatii si i-a ajutat sa-si elimine anumite stereotipuri si prejudecati cu care acestia se confruntau.

       Tinerii au pregatit pe parcursul intalnirii Festivalul concurs“Dance for your life2!”.Echipele castigatoare au primit medalii.

Proiectul a reprezentat o experienta de neuitat iar tinerii implicati si-au manifestat dorinta de a se implica in viitoarele proiecte ale celor doua asociatii.

“Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie [comunicare] reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.”