CAMPION! Olteniteanul Iusein Walter Marian, medaliat cu aur la Campionatul National De Box pentru Cadeti

Sala Polivalentă din Satu Mare a găzduit în perioada 22 octombrie – 27 octombrie, finala Campionatul Național de Box pentru Cadeți, eveniment sportiv organizat de către Asociația Județeană de Box Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Federația Română de Box.

A fost o participare record, la care s-au prezentat 196 de boxeri repezentând peste 50 de cluburi și asociații sportive din întreaga țară. La aceasta competitie, Oltenița a fost reprezentată la categoria 76 de kg de Iusein Walter Marian, legitimat la CS Olimpia Bucuresti, care a obținut, in finală, medalia de aur și locul I, după o victorie la puncte in trei reprize. 

Walter Marian, 14 ani, ne-a declarat că este foarte bucuros pentru medalie și a ținut să multumească tuturor celor care l-au sprijinit si susținut. Tanărul pugilist este antrenat de maestrul Aurel Șarpe din Oltenita.

Anterior, Iusein Walter Marian a mai obtinut o medalie, argintul, la Cupa Romaniei desfasurată la Brezoi (categoria 65 kg). Visul lui este să reprezinte Romania la Olimpiadă.

” A fost o atmosferă extraordinară și o reală plăcere să-i vezi boxând pe tinerii sportivi cu atâta ambiție și probabil cu un vis ascuns în mintea lor, acela că într-o zi vor deveni un Mihai Leu, un Lucian Bute sau un Leonard Doroftei”, a spus Ioana Bran, Ministrul Tineretului și Sportului, după ce a asistat la competitia de la Satu Mare.