Comunicate Oltenita Regional

ENDLESS PRESENT – LIMITED FUTURE : Tabăra de animație care a reunit 13 copii și adoleșcenți din Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Mizil, Alexandria și Urziceni

Între 11 și 16 iulie 2022, a avut loc tabără de animație din cadrul proiectului ENDLESS PRESENT – LIMITED FUTURE, care a reunit 13 copii și adolescenți din Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Mizil, Alexandria și Urziceni, autorii celor mai bune lucrări realizate în urma atelierelor de bandă desenată, ilustrație și scriere creativă derulate în perioada 25 septembrie 2021 și 10 aprilie 2022.

Din Oltenița, au fost selectați pentru a participa la tabără Mihai Ionuț Bordei și Patricia Nistor și Bianca Papacea, elevi la Colegiul Național Neagoe Basarab, lucrările lor fiind considerate de juriu printre cele mai reușite din proiect.

Superomul semnată de Mihai Ionuț Bordei (16 ani) prezintă ideea unui super-erou care salvează planeta și este o lucrare care atrage prin culoare și expresivitatea personajelor.

Patricia Nistor (16 ani) și Bianca Papacea (15 ani) au dorit să arate, prin lucrarea Decizii, că cea mai importantă dorință pe care o poate avea cineva acum ar trebui să fie legată de salvarea Planetei, care ar trebui să ne preocupe pe toți.

 Sub îndrumarea trainerilor Radu Igazsag (prof. univ. în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie, București) și Vedat Sevincer (Norsensus Mediaforum, Norvegia), participanții au învățat o serie de tehnici de animație, scenariu și decupaj cu ajutorul cărora au realizat un scurt film de animație în tehnica stop motion. Tema filmului realizat de copii a plecat de la cea dezvoltată în cadrul atelierelor de banda desenată și scriere creativă, combaterea poluării cu plastic, #plasticzero.

În timpul taberei, copiii s-au bucurat și de activități alternative precum vizite la muzee din București sau activități de divertisment. Nu în ultimul rând, copiii au avut șansă să lege noi prietenii, cu adolescenți din orașe precum Slobozia, Turnu Măgurele, Oltenița, Mizil, Alexandria și Urziceni.

S-ar putea să-ți placă și...