Regional

Locuitorii din Mitreni au spus STOP incineratorului

Locuitorii comunei Mitreni au spus stop construirii unui incinerator pe raza localității lor.


Totul a început în momentul în care un investitor străin s-a arătat interesat de construirea unui incinerator pe raza comunei. Inițial investiția urma să aibă loc pe un teren al Primăriei, însă, la solicitarea locuitorilor, Consiliul Local a anulat hotărârea prin care investitorului i se punea la dispoziție un teren.


Firma nu s-a oprit aici și a achiziționat un teren privat pe raza localității și a solicitat de la Primărie un aviz privind identificarea terenului în scopul obținerii de la Consiliul Județean Călărași a unui certificat de urbanism. Avizul acordat de Primărie nu ține loc de autorizație de construcție, fiind doar un act de informare cu privire la amplasament pe care îl poate solicita orice proprietar de teren.


Consultați de Primărie, locuitorii comunei au transmis în mod clar că se opun construirii incineratorului, așadar Primăria a transmis autorităților județene că se opune acestei investiții, mai ales că aceasta ar fi urmat să se construiască la mai puțin de 500 m de cea mai apropiată locuință din comună. În plus, Primăria a contestat avizul și certificatul de urbanism obținute de investitor, întrucât lucrările de demolare a clădirilor și anexelor fostului C.A.P Valea Rosie, nu au respectat legea.


Așadar, construcția incineratorului pe raza comunei Mitreni s-a anulat definitiv prin intervenția Primăriei la solicitarea cetățenilor din Mitreni.

S-ar putea să-ți placă și...