Oltenita Sport

VIDEO / Oltenita face sport

ℹ️ Indiferent de forma de mișcare aleasă, copiii și tinerii oltenițeni, dar și alții din împrejurimile orașului se adună în anumite zile împreună, pentru a îmbrățișa disciplina care le dezvoltă o multitudine de înclinații sau deprinderi, talente ori chiar pasiuni.

La Sala de Sport a Colegiului “Neagoe Basarab” copiii se antrenează. Alături de ei se află Răzvan Bobocica și prof. Dragan Cristina .

Aceștia se întâlnesc săptămânal cu copii ce au vârste între 5 și 15 ani pentru a parcurge niște etape și pentru a învăța ce înseamnă mișcarea, ce consecințe constructive are, regulile și tot ceea ce presupune handbalul.

Cristiana Drăgan spune că joacă handbal încă din școala generală iar Oltenița are tradiția. „S-a jucat în vremurile bune foarte mult si chiar aveam echipă în divizia B. Erau competiții între școli și licee.” subliniază Cristiana Drăgan.Răzvan Bobocica, asistentul profesoarei de sport, spune că este pasionat de handbal de mic. „Ramura asta mi-a plăcut și am vrut să le transmit copiilor tot ce cunoaștem noi.” declară Bobocica.Handbal Grup Oltenița este o asociație care a luat ființă în urmă cu 8 ani, după cum menționează prof. Drăgan. Aceasta a luat decizia constituirii Asociației împreună cu o handbalista de lot național, Adina Ion.

În echipa formată, cei mai mulți sunt copii din Oltenița, dar în grupe se pregătesc și copii din localitățile adiacente municipiului, pe o rază de 40 de km.Vis a vis de mișcare, cei doi pasionați de handbal îi sfătuiesc pe părinți sa-si îndemne copiii să facă mișcare căci Sportul este disciplina care slefuieste multe calități umane și dezvoltă abilități, formând oamenii cu fair play de mai târziu.

Cei care doresc să se înscrie în grupele de handbal o pot contacta direct pe profesor Dragan Cristina sau, de asemenea, pot lua legătura pe facebook cu Răzvan Bobocică.

De asemenea, CSM Oltenița, finanțat de Primăria Oltenița, a început din 2021 să construiască echipe pentru copii și juniori. În momentul de față sunt peste 105 copii care se antrenează gratuit pentru fotbal și box, urmând ca în perioada următoare sa se afilieze încă doua discipline sportive.

S-ar putea să-ți placă și...