Politica

Dumitru Coarnă, despre “blocajul” din Consiliul Local Budești: Nu ne-am opus investițiilor. Dimpotrivă!

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă a susținut joi, 6 mai a.c., că Proiectul de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetar, în cuantum de 4,8 milioane lei, rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2020, în exercițiul bugetar 2021 a stârnit discuții aprinse în cadrul ședințelor de plen ale Consiliului Local orășenesc Budești. Primarul Mihai Ilie a întocmit o Anexă cu obiectivele de investiții propuse spre finanțare care a generat suspiciuni în tabăra PSD, consilierii social-democrați propunând în plen o serie de amendamente care vizau finanțarea unor proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii stradale și de extindere a rețelei de apă și canalizare. Coarnă afirmă că în Consiliul Local, aleșii care nu votează proiectele așa cum sunt ele întocmite de primar sunt amenințați și șantajați.

“La Budești am fost în două ședințe succesive de aprobare a bugetului. Este un excedent financiar de aproape 1 milion de euro, adică vreo 4,8 milioane lei. Acest excedent conform Legii finanțelor publice locale 273 / 2006 poate fi folosit pentru investiții.

În momentul în care această Anexă | Notă de fundamentare a Primăriei Budești a fost pusă în discuție publică împreună cu dl președinte și colegii de la PSD Budești am analizat lista. Am văzut extrem de multe capitole care în opinia mea, la finalul facturii așteaptă o persoană fizică și nu un interes general. Vă dau un exemplu: mobilier stradal, bănci, cabine, practic prin diferite modalități frauduloase banii merg către alte conturi (…). Noi nu ne-am opus investițiilor. Dimpotrivă! Am venit cu amendamente și ne-am încadrat în acel excedent, identificând prioritățile cu mențiunea că erau legate de sumă. Până la urmă, o mare parte din Anexa Primăriei ar fi de discutat în condițiile în care ai și banii pentru finanțarea acestor obiective.

Noi am identificat că orașul nu are Plan Urbanistic General. L-am trecut în Anexa noastră pentru finanțare. Au supus votului acest lucru. Dacă știți dvs., localitatea Buciumeni are un drum comunal aflat în administrarea Consiliului Local. Drumul acela este nereabilitat de 30 de ani. Oamenii de acolo sunt disperați că-și rup mașinile. Fac naveta și sunt nevoiți să meargă cu viteza a 2-a. Sunt gropi ca după bombardamente. Am fost acolo și m-am edificat și atunci împreună cu colegii mei din PSD Budești dar și cu cei de la PRO România și USR am discutat oportunitatea, utilitatea și interesul general pe această sumă de 4,8 milioane lei și ne-am pus de acord că ar fi utilă și oportună o investiție pe acel drum. Sâmbătă, 1 mai, am rugat un prieten, un expert, un om care se pricepe să-mi facă un deviz pe costuri minimale și calitate maximă. Ca să luăm posibilitatea celor care gestionează această localitate să dubleze, să tripleze facturile, cum se practică. Am venit cu aceste documente, le-am depus, am depus și amendamente în cadrul ședinței din 4 mai.” , a declarat joi Dumitru Coană care a continuat “Am constatat acolo lucruri pe care le știam. Se lucrează sub presiune, amenințare, șantaj. O mare parte din consilierii locali din Budești dacă nu votează cum dorește, onor, primarul, sunt pe diferite căi directe și indirecte amenințați, șantajați.”

Citeste integral AICI

S-ar putea să-ți placă și...