Politica

Constantin Bîrcă: O nouă statistică europeană, un nou loc codaş – accidente rutiere!

Deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă a susținut recent în plenul reunit al Camerei Deputaților declarația politică intitulată “O nouă statistică europeană, un nou loc codaş – accidente rutiere!”
Iată textul integral al acestei declarații:

“O nouă statistică, un nou prilej de mâhnire!

Comisia Europeană a publicat, la 20 aprilie, cifrele provizorii privind accidentele rutiere mortale din anul 2020.

România rămâne ţara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime – 85 la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene a fost de 42 de decese la un milion de locuitori.

Cunoaşterea şi studierea cauzelor care generează accidentele de circulaţie este esenţială pentru luarea celor mai eficiente măsuri şi adoptarea unor politici optime, pentru evitarea accidentelor de circulaţie şi reducerea consecinţelor acestora.

Potrivit datelor Comisiei Europene, ţara noastră stă cel mai prost, din Uniune, la capitolul investiţii în calitatea drumurilor.

Soluţia care poate fi adoptată pentru reducerea factorului rutier din producerea accidentelor este, în mod cert, dezvoltarea unei infrastructuri eficiente adaptate la nevoile prezente de transport şi, implicit, acordarea unei atenţii financiare deosebite finanţării investiţiilor în sectorul rutier.

România trebuie să investească masiv şi urgent în soluţii pentru siguranţa rutieră şi infrastructură adecvată pentru fiecare tip de mobilitate.

Acestea ar trebui să se regăsească în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ca elemente strategice.

Citeste integral AICI

S-ar putea să-ți placă și...