Politica

Dumitru Coarnă: „Fostul judecător George Cătălin Șerban şi-a însuşit calitatea de secretar general al CSM fără a îndeplini condiţiile legale „

Fostul judecător George Cătălin Șerban (devenit secretar de stat la Ministerul Justiţiei), “uzurpatorul” în limbaj mediatic, a exercitat atribuţii de secretar general al CSM chiar şi în zilele în care nu mai ocupa această funcţie de drept.

În declaraţia politică din 16 noiembrie 2021, deputatul PSD, Dumitru Coarnă, expune cazul fostului judecător George Cătălin Șerban, în prezent secretar de stat la Ministerul Justiţiei, aşa cum rezultă din investigaţiile realizate de jurnaliştii publicaţiei Lumea Justiţiei.

Presa relatează că Șerban a luat parte la o sedinţă a judecătorilor din Consiliu, fiind invitat în calitate de “secretar general”, fără ca în realitate el să fie numit de drept în acea funcţie şi a comis, astfel, infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 258 CP.

“Lumea Justiţiei a dezvăluit lucruri de neimaginat care se întâmplă la CSM, în mandatul de preşedinte deţinut de judecătorul Bogdan Mateescu, care poziţionează acest for superior al magistraţilor nu într-un etalon al legalităţii şi moralităţii, aşa cum ar trebui, ci mai degrabă într-un tărâm paralel cu statul de drept în care legea a devenit facultativă”, a susţinut deputatul PSD.

Citeste continuarea AICI

S-ar putea să-ți placă și...