Politica

Dumitru Coarnă: Pestă Porcină Africană la ferma SC Comsuin SA din Ulmeni . DSVSA Călăraşi încalcă legea

“În 14.09.2021, în cadrul LSVSA Călăraşi, s-a obţinut un rezultat pozitiv pentru diagnosticul pestei porcine africane prin test PCR, pe o probă set organe porc provenită de la ferma SC Comsuin SA din localitatea Ulmeni, judeţul Călăraşi”, a semnalat deputatul PSD Dumitru Coarnă prin declaraţia politică susţinută în 13 octombrie.

La momentul recoltării şi eşantionării probei evidenţiate mai sus, observând anumite modificări ale porţiunilor de organe, specialistul din cadrul profilului biologie moleculară a fotografiat şi arhivat rezultatele pozitive obţinute în urma acestei analize.

În mod ciudat, proba trimisă pentru confirmare la IDSA Bucureşti a furnizat un buletin de analiză cu rezultat negativ, în care se menţionează în mod expres suspiciunea de înlocuire a probei şi necesitatea retestării la acest institut, a contraprobei existente la LSVSA Călăraşi. Urmare a retestării contraprobei de la LSVSA Călăraşi de către IDSA Bucureşti (Institutul de Referinţă Naţional în acest domeniu) a fost confirmat rezultatul pozitiv stabilit iniţial.

“Ce s-a întâmplat în fapt şi care a fost strategia gândită de conducerea DSVSA Călăraşi pentru a muşamaliza focarul de pestă porcină din Ulmeni? De ce a ales această instituţie publică să încalce legea în faţa unui real pericol pentru sănătatea publică? Oare raţiunea pentru care ferma SC Comsuin SA din Ulmeni, judeţul Călăraşi, comercializează carne provenită de la animale bolnave, este de natură politico-penală? Noi spunem că da, în sensul că SC Comsuin SA din Ulmeni a sprijinit material candidaţii PNL la alegerile locale şi generale din 2020”, a declarat deputatul PSD.

Citeste MAI MULT aici

S-ar putea să-ți placă și...