Politica

Dumitru Coarnă: Mă gândesc ce atitudine să adoptăm ca să nu pierdem aceste instituţii de interes strategic!

Camera Deputaţilor a dezbătut luni, 15 februarie, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 deputaţi social-democraţi. Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a respins moţiunea, înregistrându-se 140 de voturi „pentru”, 161 „împotrivă” şi o abţinere.

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă a explicat joi o parte din motivele care au stat la baza inițierii acestei moțiuni. “Noi am considerat că ministrul Voiculescu trebuie ori să fie demis, ori să demisioneze. Aţi observat cu toţii, au fost 3 incendii consecutive în spitale din România, iar la Matei Balş am avut victime. Au ajuns, undeva, la 20 de oameni care au murit în urma acelei tragedii şi nimeni nu-şi asumă. Toată lumea încearcă să paseze vina, să paseze responsabilitatea deşi au avut tot ce le trebuie informaţii şi aveau timpul necesar să dispună în consecinţă pentru că veneau după tragedia de la Piatra Neamţ, unde au avut nişte rapoarte cu cauzele acelui eveniment tragic, dar se pare că nu a interest pe nimeni. Și a urmat ce a urmat la Matei Balş, unde oamenii au murit. 5 au murit direct, arşi de vii. Aţi văzut şi acea intervenţie pe care eu au lăudat-o, au găsit a 5-a victimă după 4 ore carbonizată într-un wc al spitalului Matei Balş. Deci o intervenţie, în opinia mea, care trebuie cercetată în profunzime şi trebuie găsite acele cauze şi condiţii care au favorizat această tragedie pentru că nu putem să mai acceptăm această situaţie. Mergem în spitale cu ideea, cu gândul să ne facem bine. Majoritatea dintre noi merg la spitale cu o strângere de inimă.”, a spus Coarnă care a lăudat eforturile depuse de executivul Consiliului Județean pentru funcționarea în cât mai bune condiții a Spitalului Județean de Urgență.

“Mă bucur că la Călăraşi lucrurile funcţionează într-o altă logică în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean Călăraşi. Am văzut o deschidere totală, am văzut dotări, am văzut o abordare modernă, … citeste mai departe / CLICK!

S-ar putea să-ți placă și...