Politica

Nicușor Cionoiu: Guvernele de dreapta nu au dat niciun leu urmașilor cadrelor medicale decedate. Atât valorează pentru ei eroii din prima linie

Printr-o postare pe pagina personală de Facebook, senatorul PSD de Călăraşi, Nicuşor Cionoiu reclamă faptul că nici până azi urmaşii cadrelor medicale „ce au murit de Covid-19 în lupta din prima linie cu noul coronavirus” nu au intrat în posesia drepturilor stipulate în Legea 56 / 15.05.2020 privind recunoşterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19, publicată în Mof. Nr. 402 / 15.05.2020, responsabili de această situaţie fiind guvernele de dreapta girate de Klaus Iohannis.

„Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, până în prezent sunt 133 de cadre medicale ce au murit de Covid-19 în lupta din prima linie cu noul coronavirus.

Guvernele de dreapta nu au dat niciun leu urmașilor cadrelor medicale decedate, contrar Legii pe care PSD a adoptat-o anul trecut în Parlament, prin care se acordă o pensie urmașilor medicilor și asistentelor care au luptat în prima line!

Atât valorează pentru ei eroii din prima linie, pe care PNL și Iohannis îi lăudau la televizor pentru efortul și curajul de a trata pacienții COVID!!!”, se arată în mesajul postat pe FB de parlamentarul călărăşean.

Legea nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19

„Articolul 4

(1) Urmașii personalului medical decedat în urma complicațiilor medicale cauzate de infectarea cu coronavirusul COVID-19 beneficiază de următoarele drepturi:

Citeste Integral AICI

S-ar putea să-ți placă și...